Εργο: Κεντρο Φροντιδας και Απασχολησης Παιδιων «Ουρανιο Τοξο», ΚΤΗΡΙΟ: «ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΒΙΟΥ»

«Πάρκο της χαράς»

«Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών» ηλικίας 5-12 ετών

Πρόκειται για χώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας για τα παιδιά του «Ουράνιου Τόξου», αλλά και για άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία συμμετέχουν στα προγράμματα ηλικιωμένων του Πολυδύναμου Κέντρου

Περίοδος/Ωράριο Λειτουργίας και Υπηρεσίες

Ενδεικτικές Υπηρεσίες

 

Οι υπηρεσίες παρέχονται κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου (13:05 – 20:00 μ.μ)  αλλά και κατά την διάρκεια των σχολικών αργιών (από 7:00 π.μ – 20.00 μ.μ.) από Δευτέρα – Παρασκευή και το Σάββατο από 7:00 π.μ. – 14:30 μ.μ.
 

Κατά τη Σχολική περίοδο:
Φύλαξη παιδιών, ζεστό μεσημεριανό γεύμα, διάβασμα, απογευματινό σνακ, δημιουργική απασχόληση, αθλοπαιδιές και δραστηριότητες εντός και εκτός του Κέντρου.
Ενδεικτικο*1 Προγραμμα Σχολικης Περιοδου:

13:05-13:25 - Παραλαβή από το σχολείο με το λεωφορείο

13:45-14:30 - Μεσημεριανό Γεύμα και Ξεκούραση/ελεύθερο

14:30-16:30 - Διεκπεραίωση μαθημάτων

16:45-19:30 - Ελεύθερο Παιχνίδι, Δημιουργική Απασχόληση

18:00-20:00 - Λήξη Προγράμματος

*1 Το εκάστοτε αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε περιόδου

Κατά την περίοδο λειτουργίας του Κέντρου δεν προσφέρεται πρόγευμα. Oι γονείς καλούνται να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα υγιεινό πρωινό (π.χ. ένα σάντουιτς, με χυμό/γάλα ή/και φρούτο).

Κατά την Καλοκαιρινή Περίοδο:
παρέχεται ασφαλή φύλαξη παιδιών, ζεστό μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό σνακ, δημιουργική απασχόληση, αθλοπαιδιές και δραστηριότητες εντός και εκτός του Κέντρου. Επιπλέον των πιο πάνω, γίνονται επισκέψεις σε παιδότοπους, ζωολογικό κήπο, βόλτες στα κοντινά πάρκα/ χώρους πρασίνου, θέατρο, σινεμά κοκ. εαν υπάρχει δυνατότητα.
Ενδεικτικό*2 Πρόγραμμα:

07:00-08:45 - Παιχνίδι στην αυλή

08:45-09:30 - Πρόγευμα

09:30-12:45 - Διάφορες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

13:00-14:00 - Μεσημεριανό Γεύμα

14:00-15:30 - Ελεύθερο παιχνίδι, Δημιουργικές Δραστηριότητες

15:30-17:45 - Ταινία/ χειροτεχνίες/ελεύθερο παιχνίδι

18:00 – 20:00 – Ελεύθερες Δραστηριότητες/ Απογευματινό/Λήξη Προγράμματος

*2 Το εκάστοτε αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε περιόδου

Κατά την περίοδο λειτουργίας του Κέντρου δεν προσφέρεται πρόγευμα. Oι γονείς καλούνται να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα υγιεινό πρωινό (π.χ. ένα σάντουιτς, με χυμό/γάλα ή/και φρούτο)

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου:

Βοηθός Λειτουργός Προγραμμάτων ή /και Υπεύθυνοι Ομάδας
Τηλ. 22797898

m

Email

m

Τηλέφωνο

*Σημαντικό να αναφερθεί η αποφυγή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ παιδιών και γονιών, εκτός εάν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.

m

Ώρες Γραφείου

Ωφελούμενος πληθυσμός 

Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι κατά κύριο λόγο βρέφη, νήπια παιδιά και γονείς που προέρχονται κυρίως από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Κατά δεύτερο λόγο, θα προσφερθεί απασχόληση σε μια σειρά από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο φροντίδας και αγωγής των παιδιών.

*Παιδιά ΑμέΑ ή με συμπεριφορικές διαταραχές: παιδιά που φοιτούν σε ειδικές μονάδες ή που χρειάζονται συνοδό γίνονται δεκτά μόνο με συνοδό. Το κόστος του/της οποίας αναλαμβάνει ο/η γονιός/κηδεμόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Χρηματοδότηση του Έργου

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Λευκωσίας και συγκεκριμένα των έργων που υλοποιούνται υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Οποιωνδήποτε Διακρίσεων μέσω της Παροχής Στήριξης για Φυσική, Οικονομική και Κοινωνική Αναζωογόνηση Κοινοτήτων εντός Αστικών Περιοχών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».

Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας