Εργο: Κεντρο Φροντιδας και Απασχολησης Παιδιων «Ουρανιο Τοξο», ΚΤΗΡΙΟ: «ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΒΙΟΥ»

«Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών» ηλικίας 5-12 ετών

«Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών» ηλικίας 5-12 ετών

Το εν λόγω πρόγραμμα λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία για τα τελευταία 10 χρόνια. Ωστόσο, ο περιορισμένος χώρος στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας δεν επαρκεί να καλύψει την ζήτηση. Το πρόγραμμα προσφέρεται κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, αλλά και κατά την διάρκεια των σχολικών αργιών από Δευτέρα έως το Σάββατο και περιλαμβάνει παραλαβή των παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία με λεωφορείο, ζεστό γεύμα, καθοδήγηση παιδιών για τις σχολικές εργασίες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης όπως τέχνη, εκπαιδευτικά παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε διαδραστικό πίνακα παιχνίδια εξωτερικού χώρου, ζογλερικά, διδασκαλία της έννοιας της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες. 

Περίοδος/Ωράριο Λειτουργίας και Υπηρεσίες

Ενδεικτικές Υπηρεσίες

 

Οι υπηρεσίες παρέχονται κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου (13:05 – 20:00 μ.μ)  αλλά και κατά την διάρκεια των σχολικών αργιών (από 7:00 π.μ – 20.00 μ.μ.) από Δευτέρα – Παρασκευή και το Σάββατο από 7:00 π.μ. – 14:30 μ.μ.
 

Κατά τη Σχολική περίοδο:
Φύλαξη παιδιών, ζεστό μεσημεριανό γεύμα, διάβασμα, απογευματινό σνακ, δημιουργική απασχόληση, αθλοπαιδιές και δραστηριότητες εντός και εκτός του Κέντρου.
Ενδεικτικο*1 Προγραμμα Σχολικης Περιοδου:

13:05-13:25 - Παραλαβή από το σχολείο με το λεωφορείο

13:45-14:30 - Μεσημεριανό Γεύμα και Ξεκούραση/ελεύθερο

14:30-16:30 - Διεκπεραίωση μαθημάτων

16:45-19:30 - Ελεύθερο Παιχνίδι, Δημιουργική Απασχόληση

18:00-20:00 - Λήξη Προγράμματος

*1 Το εκάστοτε αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε περιόδου

Κατά την περίοδο λειτουργίας του Κέντρου δεν προσφέρεται πρόγευμα. Oι γονείς καλούνται να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα υγιεινό πρωινό (π.χ. ένα σάντουιτς, με χυμό/γάλα ή/και φρούτο).

Κατά την Καλοκαιρινή Περίοδο:
παρέχεται ασφαλή φύλαξη παιδιών, ζεστό μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό σνακ, δημιουργική απασχόληση, αθλοπαιδιές και δραστηριότητες εντός και εκτός του Κέντρου. Επιπλέον των πιο πάνω, γίνονται επισκέψεις σε παιδότοπους, ζωολογικό κήπο, βόλτες στα κοντινά πάρκα/ χώρους πρασίνου, θέατρο, σινεμά κοκ. εαν υπάρχει δυνατότητα.
Ενδεικτικό*2 Πρόγραμμα:

07:00-08:45 - Παιχνίδι στην αυλή

08:45-09:30 - Πρόγευμα

09:30-12:45 - Διάφορες Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

13:00-14:00 - Μεσημεριανό Γεύμα

14:00-15:30 - Ελεύθερο παιχνίδι, Δημιουργικές Δραστηριότητες

15:30-17:45 - Ταινία/ χειροτεχνίες/ελεύθερο παιχνίδι

18:00 – 20:00 – Ελεύθερες Δραστηριότητες/ Απογευματινό/Λήξη Προγράμματος

*2 Το εκάστοτε αναλυτικό πρόγραμμα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε περιόδου

Κατά την περίοδο λειτουργίας του Κέντρου δεν προσφέρεται πρόγευμα. Oι γονείς καλούνται να φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα υγιεινό πρωινό (π.χ. ένα σάντουιτς, με χυμό/γάλα ή/και φρούτο)

Ώρες λειτουργίας του Κέντρου:

Βοηθός Λειτουργός Προγραμμάτων ή /και Υπεύθυνοι Ομάδας

Τηλ. 22797893

Email

Τηλέφωνο

22797850-898

*Σημαντικό να αναφερθεί η αποφυγή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ παιδιών και γονιών, εκτός εάν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.

Ώρες Γραφείου

Δεύτερα – Παρασκεύη: 09:00 – 16:30

Ωφελούμενος πληθυσμός 

Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι κατά κύριο λόγο βρέφη, νήπια παιδιά και γονείς που προέρχονται κυρίως από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Κατά δεύτερο λόγο, θα προσφερθεί απασχόληση σε μια σειρά από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο φροντίδας και αγωγής των παιδιών.

*Παιδιά ΑμέΑ ή με συμπεριφορικές διαταραχές: παιδιά που φοιτούν σε ειδικές μονάδες ή που χρειάζονται συνοδό γίνονται δεκτά μόνο με συνοδό. Το κόστος του/της οποίας αναλαμβάνει ο/η γονιός/κηδεμόνας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Χρηματοδότηση του Έργου

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Λευκωσίας και συγκεκριμένα των έργων που υλοποιούνται υπό την Επενδυτική Προτεραιότητα 9β «Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Οποιωνδήποτε Διακρίσεων μέσω της Παροχής Στήριξης για Φυσική, Οικονομική και Κοινωνική Αναζωογόνηση Κοινοτήτων εντός Αστικών Περιοχών, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».
Δικαιούχος: Δήμος Λευκωσίας
Φορέας Υλοποίησης: Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας

 

Επιπλέον, με γενναιόδωρη χορηγία της οικογένειας Πόλυ Πολυβίου και του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Αλκυονίδες», έχει ήδη διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κέντρων μετά τη λήξη της συγχρηματοδότησης του έργου.